Waar opletten bij het kopen van een backpak?

Geplaatst in: Nieuws 0

Goedkoop reizen, maar wel veel zien van de wereld, dan is een backpacken de ideale reis voor jou. Bij het kopen van een backpack zijn er een aantal dingen waar je aan moet denken. Je draagt de bagage mee op je rug, dus je wilt natuurlijk wel dat je de tas moeiteloos mee kunt nemen. Daarom hebben wij enkele tips verzameld die handig zijn voor wanneer je op zoek bent naar een nieuwe backpack.

Hoe is je lichaamsbouw?

Niet ieder lichaamstype is hetzelfde, en niet iedereen is even lang. Ben je lang of heb je een wat langer bovenlijf? Dan is het slim om een backpack te kopen die je de mogelijkheid biedt om het rugpand in lengte te verstellen. Ben je juist aan de korte kant? Dan kan het slim zijn om te kiezen voor een backpack met een kortere rugpand. Met name damesmodellen sluiten hier goed op aan.

Actieve of passieve vakantie?

Moet je ver lopen of klimmen, en wil je dat de backpack stevig en stabiel is? Dan is een rugzak met een massief rugpand een goede keuze. Het gewicht van de tas zit dan stevig tegen je rug aan, waardoor deze niet teveel heen en weer beweegt en erg stabiel is. Het nadeel van een backpack met een massief rugpand is wel dat het er voor kan zorgen dat je erg gaat zweten. Heb je dit liever niet? Kies dan bijvoorbeeld voor een backpack met een meshframe. Deze zijn beter geventileerd en sluiten niet meteen aan op de rug. Wel is het zo dat deze tassen minder stabiel zijn dan wanneer je een backpack met een massief rugpand koopt. Ga snel naar de backpack pagina om je mooiste backpack tas te vinden.