De eisen en regels voor de afmetingen van de handbagage verschilt per vliegorganisatie. Hieronder kun je meer informatie vinden de regels over mee te nemen bagage van de vier grootste organisaties in Nederland.

Afmetingen handbagage KLM

KLM heeft twee reisklassen, namelijk de Economy Class en de World Business Class. Per reisklasse is er een verschil aanwezig in de toegestane handbagage. Als je gaat vliegen met de Economy Class mag de handbagage uit 1 deel bestaan, met afmetingen van 55 x 25 x 35 cm. Inclusief accessoires mag de koffer maximaal 12 kilogram wegen. Bij de World Business Class mag je meer bagage mee aan boord nemen dan wanneer je vliegt met de Economy Class. Hier mag je namelijk naast een tas of koffer van de eerder genoemde afmetingen, ook een tweede item meenamen van 45 x 20 x 35 cm. Het toegestane gewicht van de handbagage koffer is 18 kilogram bij de World Business Class. Als je vanaf India reist, moet je er wel op letten dat de regels een beetje aangepast zijn. Op vluchten vanaf India mogen reizigers slechts 1 stuk handbagage meenemen.

Afmetingen handbagage Transavia

De maximale afmetingen bij Transavia zijn 55  x 35  x 25 cm en het mag  niet meer dan 10 kilogram wegen. Alle handbagage moet bij de controle in 1 tas passen en in 1 tas te worden aangeboden. Als je een pakketreis geboekt hebt bij een reisbureau of een touroperator, mag je bagage meenemen met de maximale afmetingen van 55 cm x 35 cm x 25 cm. Het gewicht mag  in dit geval niet meer dan 5 kilogram zijn. Als de handbagege niet volledig aan deze  regels, voldoet dan moet de handbagage ingecheckt worden als gewone bagage.

Bij Transavia mogen reizigers 1 tas meenemen. Deze tas moet alles bevatten wat u als handbagage mee wilt nemen. De maximale afmetingen zijn bij Transavia 55 cm x 40 cm x 20 cm zijn. Ook is er een beperking waar je rekening mee moet houden als het gaat om het aantal kilo’s. De handbagage mag namelijk niet meer dan 10 kilogram wegen.

Afmetingen handbagage Easyjet

Easyjet heeft als regel dat de koffer niet groter mag zijn dan 50 x 40 x 20 cm. Iedere reiziger mag 1 koffer of tas als handbagage meenemen in het vliegtuig. Kaarthouders van EasyJet Plus, klanten met een Flexifare ticket of Easyjet Plus klanten mogen 1 trolley of tas als handbagage meenemen met een maximale afmeting van 56 x 45 x 25 cm.

Afmetingen handbagage Ryanair

Bij Ryanair mag je een koffer meenemen die binnen de maten vallen van: 50 x 40 x 20. Bij Ryanair zijn ze vergeleken met de andere vliegmaatschappijen erg streng. Is je handbagage groter dan de maximale afmetingen, dan moet je extra geld betalen. Dit bedrag kan flink oplopen aangezien Ryanair altijd hoge “meerprijzen” hanteert. Wil je een gewone koffer meenemen voor de ruimtebagage, doe dit dan altijd bij het online inchecken. Doe je dit pas bij de airport dan zijn de kosten ook weer vele malen hoger.