Vermiste bagage makkelijker terug te vinden

Geplaatst in: Nieuws 0

Voor de grootste luchtvaartmaatschappij van Duitsland, namelijk Lufthansa, wordt het een stuk makkelijker om vermiste hand- en ruimbagage terug te vinden. Lufthansa kan sinds kort namelijk waar ook ter wereld uw vermiste koffer traceren. Dit wordt mogelijk gemaakt door het nieuwe Baggage Tracing Service systeem dat zij zijn gaan gebruiken.

Het nieuwe Baggage Tracing Service, WorldTracer-systeem dat samen met technologiebedrijf SITA ontwikkeld is, maakt het voor het personeel van Lufthansa mogelijk om de vermiste tassen en koffers terug te vinden. Het maakt dan niet uit waar ter wereld uw bagage zich bevindt. Grondafhandelingsbedrijven, luchthavenexploitanten en luchtvaartmaatschappijen kunnen met dit handige systeem toegang krijgen tot de wereldwijde gegevens van WorldTracer en zo makkelijk de benodigde informatie achterhalen. Daarnaast kan het systeem worden geïntegreerd met hun eigen reserveringssystemen en hun operationele systemen. Het combineren van deze belangrijke data moet er vervolgens voor zorgen dat de vermiste bagage snel weer kan worden opgespoord en naar de eigenaar teruggebracht kan worden.

Volgens technologiebedrijf SITA hebben verbeteringen in technologie de laatste jaren een grote rol gespeeld in het reduceren van het aantal vermiste koffers. Ook dit nieuwe systeem lijkt een stap in de goede richting te zijn op dit gebied. Gehoopt wordt dat de klanttevredenheid met dit efficiënte systeem op een positieve manier vergroot wordt en dat het aantal vermissingen van koffers en tassen flink beperkt wordt en sneller opgelost wordt.wereldkaart en koffer