Verloren bagage

Geplaatst in: Nieuws 0

Wanneer je op reis gaat en terug komt van een vlucht, dan verwacht u natuurlijk dat uw bagage op u ligt te wachten bij de luchthaven. Je vertrekt tenslotte samen vanuit huis of uw vakantiebestemming, om vervolgens samen terug te keren. Soms is dit echter niet het geval. De bagage kan nog wel eens kwijt raken. Dat is natuurlijk super vervelend, maar het wordt pas ├ęcht naar wanneer de bagage niet op tijd geclaimd wordt. Want wat gebeurt er dan?

Een opvallend groot deel van alle verloren bagage wordt nooit geclaimd door de eigenaren van de bagage. Dit kan komen door verschillende redenen. In sommige gevallen kan de bagage niet opgehaald worden, bijvoorbeeld wanneer de bagage zich in een ver land bevindt. Ook kan het zijn dat er geen contactgegevens op de bagage staan. Wanneer het gevonden wordt, is dan dus niet duidelijk bij wie de bagage hoort en hoe contact kan worden gezocht met de eigenaren. Het gevolg van dit soort onhandige situaties is dat de niet-geclaimde bagage zich uiteindelijk opstapelt bij het vliegveld. Is het na drie maanden nog steeds niet opgehaald? Dan zal de bagage hoogstwaarschijnlijk via een veilig worden verkocht.

Bagage naar de veiling

In Nederland wordt de verloren bagage door Schiphol over het algemeen doorgestuurd naar veilingsbedrijf De Eland in Diemen. Hier worden regelmatig veilingen georganiseerd waar onder andere niet-geclaimde bagage verkocht wordt. Mensen kunnen hier dus bieden op items uit de bagage, maar meestal wordt er blind op de koffers geboden. Dit houdt in dat iemand een koffer kan kopen, maar van tevoren niet weet wat er in de koffer zit.