TSA slot wat is het precies?

Geplaatst in: Nieuws 0

Gaat u binnenkort op reis naar de Verenigde Staten, voor bijvoorbeeld een leuke stedentrip of een lange rondreis? Dan is het waarschijnlijk een goed idee om een TSA gecertificeerd slot voor uw bagage aan te schaffen. TSA staat voor de term Transport Security Administration. Dit is een Amerikaanse veiligheidsinstantie dat deel uitmaakt van Homeland Security en gespecialiseerd is in hoogwaardige producten en diensten die de veiligheid en transport op vliegvelden bevorderen.

In Amerika kan het vaak voorkomen dat de bagage doorzocht moet worden en dat het slot van de koffer of tas daarom door de medewerkers van het vliegveld open gebroken wordt. Een TSA gecertificeerd slot voorkomt dat het slot opengebroken wordt en is afgestemd op de speciale lopersleutels in de VS. Met deze sleutels kan de koffer veilig en zonder schade aan de koffer of tas of aan het slot geopend worden. Nadat ze de bagage gecontroleerd hebben wordt de koffer met de lopersleutel weer op slot gedaan. Wanneer je een TSA slot gebruikt kom je dus niet voor vervelende verrassingen te staan en hoef je niet naar huis met een kapotte koffer of een opengebroken slot.

Er zijn verschillende soorten TSA sloten verkrijgbaar. Denk bijvoorbeeld aan cijfersloten, kabelsloten, hangsloten of key card sloten. Ook zijn er speciale in de bagage riem verwerkte sloten, en is het mogelijk om een koffer of tas aan te schaffen waar een TSA slot ingebouwd is. U kunt de TSA sloten herkennen aan het TSA logo dat op de sloten staat.afbeelding van 2 tsa sloten