Tips koffer inpakken

Geplaatst in: Nieuws 0

Bij veel voordelige reisorganisaties is het gebruikelijk om slechts handbagage in het vliegtuig mee te nemen. Dit betekent dat wanneer u een koffer mee wilt nemen als ruimbagage, u hier extra voor moet betalen. Om dit te voorkomen hebben wij enkele handige tips voor u om zo veel mogelijk spullen mee te nemen in uw handbagage. Zo kunt u geld besparen en zo voordelig mogelijk reizen!

Handbagage koffer efficient inpakken

Ten eerste is het verstandig om van tevoren uit te zoeken wat de toegestane afmetingen van de bagage zijn en hoeveel de bagage mag wegen. Hier kunt u rekening mee houden bij het inpakken. De regels en eisen zijn over het algemeen per vliegmaatschappij verschillend. Omdat de handbagage vaak niet heel veel mag wegen, is het een goed idee om een lichtgewicht koffer aan te schaffen. Een lichtgewicht koffer is namelijk minder zwaar dan reguliere koffers, waardoor u dus meer spullen mee kunt nemen.

Wanneer u een geschikte koffer gevonden heeft en weet wat de regels voor de afmetingen en het gewicht zijn, is het tijd om de koffer ‘slim’ in te pakken. Veel kledingstukken kunt u veel kleiner maken door gebruik te maken van speciale vacuumzakken, die de overbodige lucht wegpersen. Zware items kunnen op uw eindbestemming aangeschaft worden. Wanneer u shampoo en soortgelijke producten later koopt, scheelt dit in het gewicht en hoeft u ook minder rekening te houden met de maximaal toegestane hoeveelheden vloeistoffen in de handbagage.