Tips bij het kopen van een koffer

Geplaatst in: Nieuws 0

Gaat u binnenkort op reis en hebt u een nieuwe koffer nodig? Dan hebben wij enkele handige tips voor u die het kiezen van een nieuwe koffer makkelijker kunnen maken.

Kofferset of losse koffer?

Koop je een losse koffer, of kies je er toch voor om meteen een hele kofferset aan te schaffen? Wanneer je alleen op reis gaat zul je misschien sneller voor de eerste optie kiezen. Maar wanneer je op vakantie gaat met het hele gezin en nieuwe koffers nodig hebt, dan is het waarschijnlijk voordeliger en handiger om een kofferset te kopen. Iedereen heeft dan namelijk een eigen koffer en vaak zorgt korting er voor dat de prijs niet te hoog ligt. Wel is het zo dat je ook van enkele voordelen kunt profiteren wanneer je alleen op reis gaat. Je bent dan namelijk altijd voorzien van ieder type koffer. Ga je slechts een kort weekend weg, dan is een kleine koffer voldoende. Ga je voor een langere periode op reis? Dan kan een grote koffer de uitkomst bieden.

Koffer met wielen of zonder?

Ook is het belangrijk om een duidelijk beeld te hebben van hoe vaak u de koffer gaat gebruiken. Een lagere prijs betekent vaak dat de koffer minder lang mee gaat, maar wanneer u weinig op reis gaat en de koffer dus weinig gebruikt zal het misschien niet nodig zijn om een dure koffer aan te schaffen. Daarnaast kun je een afweging maken in het wel of niet kiezen voor een koffer met wieltjes. Wieltjes zorgen er voor dat u minder hoeft te sjouwen met zware bagage, maar zullen mogelijk sneller kapot gaan wanneer u de koffer vaak mee op reis neemt of over een ruwe ondergrond versleept.

Design koffer

Het uiterlijk van uw koffer is misschien niet het belangrijkste puntje om rekening mee te houden, maar een koffer die er mooi uit ziet maakt het kopen van een koffer toch vaak net iets leuker. Een koffer met een opvallend uiterlijk is daarnaast ook nog eens makkelijker en sneller terug te vinden op de bagageband! Ook kan het helpen wanneer je de koffer kwijt bent. Een koffer met een drukke print of felle kleur is tenslotte makkelijker te beschrijven dan een standaard model. Gelukkig is er voor iedereen wel een leuke koffer te vinden. Of u nou van veel kleur houdt of toch liever kiest voor een wat meer neutrale kleur of design, het kan allemaal. Uw keuze hierin is dus altijd geheel van uw eigen smaak afhankelijk!