Standaard maat handbagage

Geplaatst in: Nieuws 0

Het kan soms verwarrend zijn wat nou eigenlijk de juiste maten zijn voor de handbagage. Dit verschilt op dit moment namelijk per luchtvaartmaatschappij. Een standaard maat voor de handbagage zou een einde kunnen brengen aan deze verwarring. Het ziet er echter niet naar uit dat een standaard maat er binnenkort gaat komen.
Luchtvaartorganisatie IATA ziet graag dat iedere luchtvaartmaatschappij dezelfde maten hanteert. Slechts enkele dagen na de aankondiging van het plan voor het invoeren van een standaard maat worden deze plannen echter al afgekapt. In verscheidene landen stuit de organisatie namelijk op verzet. Met name in Noord-Amerika wordt er niet positief op de mogelijkheid van een standaard maat gereageerd.

Standaard maat te klein

Deze maat is namelijk aanzienlijk kleiner dan de gemiddelde huidige maat die daar nu gehanteerd wordt. American Airlines en Delta zagen daarnaast ook niets in het plan. In Nederland werd het plan wel grotendeels positief ontvangen door de luchtvaartmaatschappijen. Deze stemmen voor of nemen op dit moment nog geen definitief standpunt in. Wel wordt er gesproken over ‘interessante ontwikkelingen’.
Sinds het nieuws over de plannen naar buiten kwam, werd er door veel mensen gedacht dat de plannen definitief zijn. Dit zorgde voor veel verwarring. Op dit moment lijken de plannen echt nog niet door te gaan en wordt er slechts gediscussieerd over de mogelijkheden. IATA wil in de toekomst luchtvaartmaatschappijen wel meer betrekken bij nieuwe ontwikkelingen.