Sealen van de bagage, de moeite waard?

Geplaatst in: Nieuws 0

Het sealen van uw bagage houdt in dat deze wordt voorzien van een stevige laag folie. Deze folie wordt vervolgens verstevigd door het door een machine te halen die er voor zorgt dat de folie om te bagage heen krimpt. Zo wordt uw bagage volledig afgesloten.

De folie die gebruikt wordt bij het sealen van de bagage is doorgaans dun genoeg om de inhoud goed te kunnen zien. Uw spullen zijn dus makkelijk te herkennen. Ook is de folie dun genoeg voor een röntgen apparaat om te inhoud te kunnen scannen. Hierdoor zal het geen problemen opleveren bij de douane. Door het sealen van uw bagage zorgt u voor dat uw bagage beter beschermd is. Het garandeerd de veiligheid van de bagage en voorkomt beschadigingen. Daarnaast is de koffer of tas na het sealen ook beter beschermd tegen zaken als diefstal en smokkel, aangezien niemand ongemerkt bij de inhoud van uw bagage kan komen. Doordat de koffer of tas goed ingepakt is voorkomt u ook dat deze kan openspringen. Gaat u naar Amerika, daar worden koffers altijd handmatig gecontroleerd. De sealing wordt er in dat geval wel afgehaald. Toch kun je sealing in dat geval prima doen, aangezien uw koffer tot de doauna bij Amerika wel goed beveiligd is.

U kunt verschillende soorten bagage van variërende formaten laten sealen. U kunt uw grote koffers en tassen laten sealen, maar ook een kleinere voor de handbagage. Daarnaast kunt u ook dozen en rugzakken laten sealen, en zelfs kinderzitjes of kinderwagens. Wanneer uw bagage te groot is om deze met een machine te sealen kan het ook met de hand gedaan worden. Dit zal iets langer duren, maar over het algemeen gaat er in het sealen van uw bagage maar weinig tijd zitten.

Uiteraard zit er wel een prijskaartje aan het sealen. Voor een normale koffer kosten seal zijn de kosten op Schiphol €10,-.