Samsonite nieuwe trackingsnetwerk

Geplaatst in: Nieuws 0

In het jaar 2014 raaken ruim 24,1 miljoen koffers en tassen verloren met tijdelijke of permanente schade tot gevolg. Dit kan er voor zorgen dta mensen voor nare verrassingen komen te staan. Samsonite koffers gaat daarom een ‘intelligent trackingsnetwerk’ vormen. Het bedrijf  gaat een deel van haar nieuwe koffers uitrusten met Google’s Eddystone technologie dat werkt via Bluetooth LE. Hierdoor kan de bagage als het ware met elkaar netwerken wanneer je de koffer of tas dreigt te verliezen, en wordt de kans op het verdwijnen van de bagage kleiner.

Om de tracker te gebruiken moet je de koffer met een app registreren. Vervolgens krijp je op de telefoon een melding binnen wanneer jouw telefoon en de bagagage zich te ver van elkaar bevinden. De techniek die gebruikt wordt voor deze app zou een bereik van ongeveer rond de 75 meter moeten hebben. Ook kun je de koffer als vermist markeren. Wanneer andere mensen die zich in buurt van jouw koffer of tas begeven de Samsonite app ook op hun telefoon hebben staan, dan maakt jouw koffer zich via een verbinding met de andere Samsonite gebruikers.

De scherp geprijsde technologie van Samsonite zou beschikbaar moeten zijn rond het einde van dit jaar. Samsonite zal de Track&Go bakens dan ook later dit jaar in koffers in Europa gaan verkopen.

app samsonite