Ryanair overweegt verbod op 2e handbagage item

Geplaatst in: Nieuws 0

Veel luchtvaartmaatschappijen kwamen de laatste tijd in het nieuws om hun vernieuwde beleid omtrent de handbagage. Enkele weken geleden werd al bekend gemaakt dat een van de grootste luchtvaartmaatschappijen ter wereld, namelijk het Amerikaanse United Airlines, reizigers gaat laten betalen voor de handbagage. Vlak nadat United dit tarief introduceerde, volgden ook Delta Air Lines en American Airlines. Inmiddels heeft ook Ryanair bekend gemaakt dat zij misschien hun beleid aan wijzigen. Ryanair overweegt namelijk om de toegestane hoeveelheid handbagage flink in te perken.

Ryanair overweegt om een verbod op een tweede handbagage item te hanteren. De maatregel is nodig omdat passagiers teveel handbagage meenemen. Hierdoor ontstaan er veel moeilijkheden. Wanneer mensen teveel handbagage meenemen is er namelijk niet genoeg ruimte in de bagagevakken aanwezig, en ontstaat er mogelijk vertraging aan de gate. Ook kan dit als gevolg hebben dat vliegtuigen langer aan de grond blijven staan. CEO Michael O’Leary geeft aan dat wanneer dit niet verandert, zij moeten het handbagagebeleid veranderen echt moeten gaan veranderen.

Momenteel mogen Ryanair-passagiers één groot stuk handbagage van maximaal 10 kilo meenemen, plus een kleine tas van maximaal 35cm x 20cm x 20cm. Ryanair denkt er nu over na om reizigers per persoon nog maar één tas in de cabine mee te laten nemen.

Een vliegtuig van Ryanair