Overvolle bagagebakken, de oplossing?

Geplaatst in: Nieuws 0

Iets wat bij veel reizigers in het vliegtuig voor flinke ergenissen zorgt, zijn de overvolle bagagebakken die zich aan boord bevinden. Dankzij deze volle bakken kunnen veel mensen hun spullen namelijk niet goed opbergen. Met name nu er bij veel maatschappijen betaald moet worden om ruimbagage mee te kunnen nemen zitten de bagagebakken iedere keer weer propvol. De bekende maatschappij KLM denkt nu samen met de TU Delft de oplossing te hebben ontwikkeld: namelijk een handig scanapparaat dat als het ware helemaal zelf kan ‘nadenken’ en de procedure veel korter moet laten duren!

Het nieuwe scanapparaat kwam voort uit een opdracht om een oplossing te bedenken voor de overvloed aan handbagage en dit ook nog op een klantvriendelijke wijze te verwezenlijken. Bij het nieuwe apparaat scant de passagier eerst zijn boardingcard, om vervolgens de trolley dan op een soort grote weegschaal te plaatsen. Hier wordt dan een 3D-scan van het koffertje of de tas gemaakt. Er wordt vervolgens aangegeven of de bagage wel of niet voldoet aan de eisen. Als het goed is, dan krijgt de koffer een groen label. Is er toch iets niet in orde? Dan krijgt de koffer, een rood label en dan moet de bagage ingecheckt worden.

Inmiddels staat er al een eerste scanner in de vernieuwde vertrekhal 2 van Amsterdam Airport Schiphol. De vernieuwe hal werd vandaag feestelijk geopend door KLM.  De bedoeling is dat de scans niet alleen in de vertrekhal komen te staan, maar ook bij de gates en op termijn op de buitenstations. vliegtuigcabine