Let op: strengere bagageregelingen

Geplaatst in: Nieuws 0

Inpakken is voor menig Nederlander een behoorlijk stresspunt in hun vakantievoorbereidingen. Wat wil ik meenemen en waar past dit allemaal in? Wat ook niet helpt is dat de bagageregelingen van luchtvaartmaatschappijen steeds strenger en duurder worden waardoor u nog meer moet opletten tijdens het inpakken. Daarom geeft Handbagageonline.nl een overzicht van alles waar u op moet letten als u gaat inpakken voor een vliegreis.

Ruimbagage

Vroeger kon je een ticket boeken, een paar grote koffers afgeven, inchecken en lekker op reis gaan. Tegenwoordig is het wat lastiger, u moet bij het boeken van een ticket al aangeven wat voor bagage u meeneemt en hier zelfs voor betalen. Hoewel dit soms moeilijk in te schatten is raden wij u wel aan om dit te doen. Wanneer u dit namelijk op de luchthaven nog moet doen zijn de prijzen voor ruimbagage vaak verdubbeld.

Nieuwe regels

Vanaf 1 april 2015 zijn de kosten voor het inchecken van bagage behoorlijk verhoogd, namelijk met 30 tot 65 procent. Deze verhoging zien we vooral bij de prijsvechters, zij houden hun ticketprijzen laag wegens de sterke concurrentie maar compenseren dit op andere vlakken. Niet alleen de kosten van het inchecken van bagage zijn verhoogd maar de regels worden ook strenger gehandhaafd. Zo kon een reiziger voor 1 april nog doorlopen met handbagage die net buiten de maximale afmetingen viel, nu wordt dit streng gecontroleerd en wordt de reiziger sneller verplicht zijn handbagage als ruimbagage in te checken en hier dus de vaak verdubbelde incheckprijs voor te betalen.

Hoe voorkom ik extra bagagekosten?

Geef bij uw boeking direct aan dat u ruimbagage meeneemt en controleer voor u weggaat of uw ruimbagage niet zwaarder is dan de luchtvaartmaatschappij toelaat. U kunt op de website van de maatschappij niet alleen vinden hoe zwaar uw ruimbagage mag zijn maar ook hoe groot uw handbagage mag zijn. Door uw handbagage voor vertrek af te meten weet u zeker dat deze mee mag in het vliegtuig en u geen extra ruimbagage hoeft in te checken.