Koffers met eletronisch bagagelabel van Rimowa

Geplaatst in: Nieuws 0

Rimowa komt met een uniek soort koffer. Het is niet de meest goedkope koffer die er op de markt is, maar handig is hij zeker. De bijzondere koffers waar we het over hebben zijn namelijk voorzien van een elektronisch bagagelabel en een E-Ink-schermpje. Dit scherm toont de informatie van het bagagelabel en kan super handig op afstand met een app kunt bediend worden door de eigenaar van de koffer. Door het elektronische bagagelabel zijn geen labels met een plakstrip niet meer nodig!

In de nieuwste koffers van Rimowa zit een schermpje met elektronische inkt dat gekoppeld is aan de systemen van verschillende bekende luchtvaartmaatschappijen. Zo kun je snel en makkelijk zelf de juiste bagagelabels op de koffer zetten, en zo uiteindelijk nog sneller inchecken. Op dit moment kan deze functie alleen bij  Lufthansa gebruikt worden. Maar ook verschillende andere maatschappijen, waaronder bijvoorbeeld het bekende United, zijn bezig om deze bijzondere koffers en het nieuwe systeem te testen. Het zou dus goed kunnen dat dit handige systeem binnenkort overal gebruikt kan worden.

Op dit moment wordt het systeem alleen met een iPhone ondersteund. Android zal later worden toegevoegd aan de mogelijkheden. De koppeling tussen de Rimowa koffer en de iPhone verloopt via Bluetooth.Het elektronische kofferlabel van Rimowa werkt met AAA-batterijen en gaat 800 Bluetooth-koppelingen mee.

Rimowa koffer met electronische bagagelabel