Koffer of alleen handbagage

Geplaatst in: Nieuws 0

Wanneer je op reis gaat zul je altijd bagage mee moeten nemen. Of je nou kort of lang op reis gaat, je zult hoe dan ook bepaalde spullen mee moeten nemen. Wel kun je er voor kiezen om wel of geen ruimbagage mee te nemen. Veel mensen gaan op vakantie en nemen meer spullen mee dan ze eigenlijk nodig hebben. De koffer zit vol met kleding die bij terugkomst ongedragen weer de kast in kan. Daarnaast is het sjouwen met zware spullen natuurlijk ook hartstikke lastig en vervelend. Om er voor te zorgen dat dit jou niet overkomt kun je besluiten om een kleinere koffer mee te nemen en alleen in de pakken wat je écht nodig hebt. Zo kom je er uiteindelijk misschien zelfs wel achter dat je alles wat je nodig hebt in je handbagage koffer of tas kwijt kunt! Dit kan uiteindelijk een hoop geld besparen, aangezien je voor de ruimbagage vaak extra moet betalen. Zelfs bij vele pakketreizen is een ‘all inclusive’ vakantie toch vaak zonder ruimbagage.

Handbagage is vaak voldoende

Voor zowel korte citytrips als lange reizen geldt dat vrijwel alles wat je nodig hebt in één tas of koffer voor de handbagage past. Ga je slechts een weekendje weg, dan hoef je alleen kleding in te pakken voor de periode en dus niet onnodig veel. Wanneer je langer op reis gaat kun je vaak gebruik maken van wasservices in het hostel of hotel. Je zult ook in die gevallen dus niet een grote hoeveelheid kleding mee hoeven nemen, en dus genoeg hebben aan kleding voor ongeveer een week. Mocht je er toch achter komen dat je misschien een trui tekort komt, dan heb je een goed excuus om even lekker te gaan winkelen! Dingen als shampoo en tandpasta hoef je ook niet per sé mee te nemen wanneer je op reis gaat. In iedere stad kun je dit namelijk wel kopen in een lokale supermarkt of drogisterij. Daarnaast zijn er in de meeste hotels genoeg handdoeken en washanden aanwezig voor de gasten. Probeer wel om genoeg ruimte over te laten voor aankopen die je in het buitenland doet.

Let op het gewicht

Let bij het inpakken van de handbagage wel op dat de koffer of tas niet te zwaar wordt. Wanneer de handbagage teveel weegt zul je over het algemeen namelijk extra bij moeten betalen op het vliegveld. Om dit te voorkomen is het dus slim om zeker te weten wat het maximale toegestane gewicht is voor de handbagage bij de organisatie waar je mee gaat reizen.