KLM werkt aan oplossingen voor overvolle bagagebakken

Geplaatst in: Nieuws 0

Luchtvaartmaatschappij KLM is nog steeds druk bezig met het bedenken en uitvoeren van eventuele oplossingen voor de recente problematiek rond de bagagebakken in de cabines van de vliegtuigen. Deze zitten namelijk regelmatig overvol, wat tot frustraties en moeizaamheden kan zorgen bij reizigers. Daarom vindt de maatschappij het belangrijk op hier iets aan te doen.

Een van de oplossingen die KLM eerder al heeft ingevoerd is het drukken van handige blauwe handbagagelabels voor koffers en tassen die onder de stoel passen. Deze handbagage items hoeven dan niet in de overvolle bagagebakken vervoerd te worden. Verder gebruikt KLM handige afbeeldingen en korte uitleggende teksten met meet informatie over wat Business- en Economy Class passagiers mogen meenemen als handbagage. Ook wordt hieruit duidelijk dat reizigers kleinere stuks moeten opbergen onder de stoel voor zich. Daarnaast wordt er door middel van een video, die wordt getoond aan de gate, uitgelegd hoe de passagier de koffer of tas voor de handbagage in het vliegtuig dient op te bergen.

Op dit moment maakt KLM ook gebruik van een handige handbagagescanner met een ingebouwde infraroodscanner. Dit handige apparaat meet binnen slechts vijf seconden of de handbagage voldoet aan de afmetingen. Voldoet de bagage toch niet helemaal aan de eisen van KLM? Dan moet de passagier de bagage inchecken en mogelijk voor betalen om de bagage mee aan boord te kunnen nemen. De komende tijd wordt er nog gewerkt aan meer veranderingen die de problemen met de overvolle bagagebakken verder moeten verhelpen.

 

vliegtuigcabine