Ik ga op reis en ik neem mee…

Geplaatst in: Nieuws 0

Welke soort bagage hoort er bij uw reis?
De bestemming is gekozen en de tickets zijn geboekt, kortom: u bent klaar om op reis te gaan! Maar nu moet er nog ingepakt worden, wat een lastig karweitje kan zijn. U heeft alle kleding, toiletartikelen en het nodige vermaak al verzameld maar dan komt u voor de volgende vraag te staan: wat is het handigst om dit allemaal in mee te nemen? Zeker als u niet vaak reist of nog geen koffer of reistas heeft aangeschaft kan dit een moeilijke beslissing zijn, daarom geven wij u als ervaren reizigers een aantal tips die kunnen helpen bij uw keuze.

Hoe gaat u reizen

De een reist liever per bus of trein en de ander liever per vliegtuig, de manier waarop u naar de bestemming reist is al bepalend voor de soort bagage die u kiest. Bij de meeste vliegmaatschappijen mag uw bagage niet meer dan 23 kilo wegen en bus- of treinmaatschappijen kunnen u verzoeken slechts één bagagestuk mee te nemen. Wanneer u vliegend naar uw bestemming gaat is het dus handig om een licht bagagestuk te kiezen, dus het liefst een reistas, backpack of kleine of lichte koffer. Ook zal u met een kleinere koffer of tas minder snel boven de 23kg uitkomen met inpakken zodat u zeker weet dat u geen extra toeslag over uw bagage hoeft te betalen. Omdat u bij vliegreizen veel moet lopen kan het handig zijn om een rolkoffer te gebruiken zodat u de bagage niet zelf hoeft te dragen. Als u per bus of trein reist en u maar één bagagestuk mee mag nemen kan het juist handig zijn om voor een grotere koffer of tas te kiezen zodat alles erin past.

Wat is uw bestemming?

Het land van bestemming is ook een belangrijke factor om mee te wegen. In toeristische of rijke gebieden kunt u met gemak een (rol)koffer meenemen, een koffer is ook prettiger omdat ze vaak ruimer zijn en wieltjes hebben. In armere gebieden met een gebrekkige of afwezige infrastructuur is een backpack of reistas handiger omdat u hiermee veel beweeglijker bent en gemakkelijker lange afstanden kunt lopen. Ook wanneer u gaat backpacken of veel van accommodatie en bestemming gaat wisselen is een backpack de prettigste manier om te reizen.