Hoge bagagetarieven zorgen voor hogere vliegprijzen

Geplaatst in: Nieuws 0

Op vakantie gaan doen we natuurlijk allemaal graag. Het is de perfecte gelegenheid om even helemaal tot rust te komen of mooie plekken te gaan bewonderen. U wilt dan echter natuurlijk wel dat alles geheel volgens plan verloopt. Gaat u binnenkort op reis met het vliegtuig? Let dan daarom goed op dat u niet extra moet bijbetalen voor de bagage. Verschillende luchtvaartmaatschappijen gebruiken het nieuwe zomerseizoen namelijk om de tarieven voor extra diensten stilzwijgend te verhogen. Hier vallen bijvoorbeeld ook kosten voor de bagage onder.

De bijkomende kosten voor de ruimbagage zijn de laatste tijd ongeveer een kwart duurder geworden dan voorheen. Dit nieuws kwam naar voren uit een vergelijking van de Telegraaf over de all-in tarieven naar verschillende bestemmingen binnen Europa. Deze kosten zijn dus flink omhoog gegaan.

Luchtvaartmaatschappijen zijn verplicht om niet te vermijden kosten te vermelden. Het is belangrijk dat de luchtvaart de eventueel bijkomende kosten duidelijk communiceert. Helaas gebeurt dit lang niet altijd even goed, waardoor er soms vervelende situaties kunnen ontstaan voor de reizigers waarin zij meer geld kwijt zijn dan wat ze eigenlijk verwacht hadden. Houd hier dus altijd goed rekening mee, en controleer altijd wat er precies over deze zaken op de websites van de luchtvaartmaatschappijen vermeld staat. Zo voorkomt u vervelende verrassingen.

vliegtuig die vliegt