Hoeveel bijbetalen bij gewichtsoverschrijding?

Geplaatst in: Nieuws 0

Bij de meeste luchtvaartmaatschappijen gelden algemene strenge regels voor het gewicht van de handbagage. Deze regels verschillen vaak per maatschappij en kunnen voor veel verwarring zorgen. Het is echter wel belangrijk dat u goed weet wat nou eigenlijk het toegestane gewicht voor uw handbagage is wanneer u op reis gaat. Wanneer uw koffer of tas teveel weegt kan het namelijk zo zijn dat u aardig wat meer moet betalen. Gelukkig hebben wij voor u uitgezocht wat de regels en kosten van enkele van de grootste luchtvaartmaatschappijen zijn.

Bij bepaalde luchtvaartmaatschappijen in Nederland zijn de kosten verdeeld over twee groepen. Ryanair, Easyjet en KLM maken namelijk onderscheid tussen vooraf aangegeven overgewicht van de handbagage, en handbagage waarvan pas op de luchthaven blijkt dat het te zwaar is.

KLM
KLM werkt momenteel met verschillende tarieven omtrent het overgewicht van de handbagage. Over het algemeen bedragen de kosten vooraf €8,40 en op de luchthaven €12,- per kilo. Wanneer u naar een ver land reist kunnen deze kosten echter aardig wat hoger liggen. Neem daarom voordat u op reis gaat een kijkje op de website, zodat u goed op de hoogte bent van de tarieven die op dat moment voor uw reisbestemming gelden.

Easyjet
Bij Easyjet bedragen de kosten €4,- per kilo wanneer u het gewicht van tevoren aangeeft. Komt u pas op de luchthaven achter, dan betaalt u €13,-.

Transavia
Transavia heeft één standaard tarief voor overgewicht van de handbagage. Zowel wanneer u het vooraf aangeeft als op de luchthaven geldt dat u €7,- per kilo moet bijbetalen.

Ryanair
De kosten van overgewicht van de bagage kunnen bij Ryanair nog wel veranderen. Op hun website wordt aangegeven dat per passagier het extra gewicht ter rekening gebracht wordt tegen het op de reisdatum geldende tarief. Gemiddeld bedragen de kosten vooraf en op de luchthaven €10,- per kilo.