Handige tips om reizen goedkoper te maken

Geplaatst in: Nieuws 0

Reizen is fantastisch, het is alleen vaak wel een aanslag op je portemonnee. We hebben een aantal handige reistips voor je uiteengezet waarmee je flink geld kunt besparen:

    • Bij het boeken van een hotel en vliegticket, ga naar een onafhankelijk vergelijker. Skyscanner en deallesvergelijker.nl zijn vaak een hele goed optie. Cheapticket en Schipholtickets zijn ook goed, houd er alleen wel rekening mee dat zij een toeslag van rond de €25,- vragen bij het boeken voor administratiekosten.
    • Ga je met de auto naar Schiphol? Vergelijk de prijzen voor parkeren Schiphol. Er zijn namelijk vele bedrijven actief die parkeerplekken aanbieden voor een lagere prijs dan Schiphol Smart Parking.
    • Probeer alleen handbagage mee te nemen. Voor vliegmaatschappijen zoals Ryanair en Vueling moet vaak een toeslag worden betaald voor ruimtebagage. Daarbij, ga maar eens na, Heel veel kleding die je meeneemt naar een bepaalde bestemming gebruik je helemaal niet. Voor een zomerbestemming geldt dit nog veel meer.
    • Zie je een goedkope restaurant met heel veel locals. Ga er heen en probeer het eten. Vaak slaan toeristen dergelijke restaurantjes over, omdat ze er goedkoop uit zien door bijvoorbeeld plastic tafeltjes en stoelen. Toch raden wij je aan om zo’n restaurant het voordeel van de twijfel te geven. Locals hebben vaak minder geld dan wij rijke Nederlanders te besteden. Dit betekent echter niet dat zij geen verstand hebben van goed eten. Wij raden je dus ook aan, laat je verassen!
    • Met deze tips weten we zeker dat je ook een fantastische vakantie gaat hebben (en wellicht nog beter).

Je krijgt namelijk meer voor minder en moeite doen ergens voor geeft meer voldoening dan geen moeite doen.