Geen laptops in handbagage op vluchten naar VS

Geplaatst in: Nieuws 0

De Amerikaanse autoriteiten gaan binnenkort van start met maatregelen met betrekking tot terreurdreiging. Elektrische apparaten zoals laptops en tablets zijn vanaf dan niet meer toegestaan in de cabine. Tijdens Europese vluchten naar de Verenigde Staten mogen deze apparaten niet langer in de handbagage meegenomen worden.

De keuze om laptops en dergelijke te verbieden op deze vluchten is een vervolg van eerdere maatregelen die door de Amerikaanse autoriteiten ingezet werden. In maart van dit jaar werden verscheidene elektronische apparaten als laptops namelijk al verboden in de vliegtuigcabine op vluchten vanuit meerdere landen in het Midden-Oosten en Afrika naar de Verenigde Staten. Nu wordt deze regel ook doorgevoerd op vluchten vanuit Europa. De reden van de nieuwe maatregelen is het terugdringen van de recente terreurdreigingen. Er wordt gevreesd voor terroristen die mogelijk een manier gevonden hebben om apparaten als laptops in bommen te veranderen, om vliegtuigen vervolgens makkelijk met deze bommen neer te halen.

Het is nog niet helemaal duidelijk wanneer men definitief geen laptops meer kan meenemen tijdens de vluchten naar de VS, maar de autoriteiten geven aan dat de regel wat hen betreft zo spoedig mogelijk van start gaat. Momenteel mogen laptops alleen mee in het bagageruim, en dus niet meer in de handbagage of laptoptas.

man met koffer op airport