Een aktetas of een pilotenkoffer?

Geplaatst in: Nieuws 0

Voor de zakelijke en professionele gebruiker van een mooie tas zijn er vele mogelijkheden. De meest gangbare keuze voor de handbagage is in het geval van zakelijk gebruik vaak tussen een klassieke en professionele aktetas of een stevige en robuuste pilotenkoffer. Maar welke van de twee is voor jou nou het meest geschikt?

Een mooie lederen aktetas is een klassieker binnen het bedrijfsleven. De tas oogt professioneel en stijlvol, en wordt vaak gemaakt in neutrale kleuren zoals zwart en bruin. Een stevige aktetas is ideaal voor zakenlui die stapels papieren en bijvoorbeeld een laptop mee moeten nemen. De tas is vaak net wat kleiner dan een pilotenkoffer en tegenwoordig vaak voorzien van een apart compartiment voor een laptop. Ga je naar een belangrijke afspraak en hoef je niet teveel spullen mee te nemen, dan is een aktetas een goede keuze.

Een pilotenkoffer is vaak van een wat steviger materiaal gemaakt dan een aktetas, en daarnaast groter en breder. Ook oogt een pilotenkoffer doorgaans robuuster dan een aktetas. Doordat de pilotenkoffer groter is kun je er goed spullen zoals bijvoorbeeld brede ringmappen in kwijt. Wanneer je de koffer als handbagage gebruikt kun je er daarnaast vaak meer spullen in opbergen dan aan een aktetas. Ook zijn de koffers altijd voorzien van een stevig handvat en verschillen de handige vakken om hier ge├Ârdend spullen in op te bergen. De pilotenkoffer heeft een minder klassiek uiterlijk dan een aktetas, maar tegenwoordig worden er vele mooie stijlvolle modellen gemaakt in verschillende kleuren en designs. Wanneer je een laptop meeneemt kun je die in de meeste gevallen kwijt in een apart compartiment die dankzij het stevige materiaal goed beschermd wordt.

man met koffer op airport