E-sigaretten alleen in handbagage

Geplaatst in: Nieuws 0

Gaat u binnenkort op reis naar de Verenigde Staten, en maakt u vaak gebruik van elektronische sigaretten? Dan zijn er op dit gebied wel enkele regels waar u zich sinds kort aan moet houden. De Amerikaanse maatschappijen doen e-sigaretten namelijk voor een groot gedeelte definitief in de ban.

De elektronische sigaretten mogen niet in de ruimbagage meegenomen worden op vluchten die aankomen of vertrekken in de Verenigde Staten. Wanneer u de sigaretten in de handbagage mee wilt nemen gelden er minder strenge regels. Ook aan boord mogen er echter geen elektronische sigaretten gebruikt of opgeladen worden. Passagiers mogen de apparaatjes nog wel vervoeren in hun handbagage, zolang ze er tijdens de vlucht geen gebruik van maken. Verschillende incidenten met de sigaretten in de ruimbagage hebben aangetoond dat e-sigaretten in koffers in plots brand kunnen vliegen. Dit kan natuurlijk voor nare situaties zorgen. Om dit te voorkomen mogen de apparaatjes niet meer in de ruimbagage vervoerd worden. Het verbod geldt voor alle verschillende varianten op de e-sigaretten.

Deze regel is niet uitsluitend geldig in Amerika. Het is namelijk in de meeste gevallen zo dat de e-sigaretten enkel in de handbagage vervoerd mogen worden, mits ze niet gebruikt worden en goed opgeborgen zijn. Bij vervoer in de handbagage heeft de vliegtuigbemanning namelijk nog de mogelijkheid tot ingrijpen wanneer er iets mis gaat, en in de ruimbagage kan dit niet.e sigaret