Binnenkort mogelijk betalen voor handbagage

Geplaatst in: Nieuws 0

Betaal jij wanneer je op vakantie gaat voor de bagage, of neem je toch liever alles mee in de handbagage? Veel mensen kiezen voor de tweede optie, vooral wanneer zij bijvoorbeeld op een korte stedentrip gaan. Door alleen met handbagage te reizen kan er namelijk geld bespaard worden. Binnenkort zou dit echter wel eens kunnen gaan veranderen. Gevreesd wordt namelijk dat je bij veel maatschappijen in de toekomst voor de handbagage moet gaan betalen.

Een van de grootste luchtvaartmaatschappijen ter wereld, namelijk het Amerikaanse United Airlines (vaak afgekort tot United), heeft onlangs bekend gemaakt dat reizigers die met deze maatschappij vliegen moeten betalen voor de handbagage. Zij beloven hun klanten goedkopere vliegtickets, maar niet iedereen gelooft dat de prijs hierdoor ook daadwerkelijk lager komt te liggen of gelijk blijft. Het  nieuwe tarief van United Airlines heet Basic Economy en is iets goedkoper dan het gewone Economy tarief. Hier staat echter wel tegenover dat je niets in de bagagehouders boven je hoofd  mag steken. Daarnaast kunnen reizigers niet zelf hun plaats in het vliegtuig uitkiezen. Veel mensen zijn van mening dat hierdoor uiteindelijk juist hogere ticketprijzen ontstaan, terwijl je er minder voor terug krijgt.

Specialisten op het gebied van de luchtvaart verwachten dat andere luchtvaartmaatschappijen zeer binnenkort zullen volgen, en dat zij hun reizigers ook voor de handbagage gaan laten betalen.

United Airlines