Backpacken, wat neem je mee?

Geplaatst in: Nieuws 0

Wanneer je gaat backpacken wil je natuurlijk niet teveel spullen meenemen, maar ook geen belangijke dingen thuis vergeten. Veel dingen lijken op het eerste gezicht misschien minder belangrijk om mee te nemen, maar kunnen uiteindelijk toch erg van pas komen. Hieronder hebben wij enkele tips voor je verzameld die het inpakken van je backpack makkelijker kunnen maken.

Een goed voorbeeld van iets wat je eigenlijk niet mag vergeten is een poncho. Een poncho neemt weinig ruimte in beslag, maar kan erg fijn zijn wanneer het tijdens je reis slecht weer wordt! Ook wc papier is vaak een welkome toevoeging aan je bagage. In veel landen zul je tijdens je toiletbezoeken misschien minder frisse toiletten tegenkomen of zien dat het wc papier op is. Op zulke momenten is het fijn om een extra rol in je tas te hebben. Een andere tip die we kunnen geven is het meenemen van wat EHBO spullen in de toilettas. Ook een nagelschaartje en een rolletje tape of plakband mogen eigenlijk niet in de tas ontbreken. Slaap je in een hostel met meerdere mensen op één kamer, of ben je van plan om onderweg wat extra uurtjes slaap te pakken? Neem dan ook een paar oordopjes mee. Deze dempen het lawaai van de omgeving wanneer je rustig wilt slapen.

Ook is het belangrijk om er voor te zorgen dat je altijd genoeg kleding bij je hebt, maar nooit teveel. Wanneer je teveel kleding mee op reis neemt houd je namelijk weinig ruimte over voor andere spullen, en wordt de backpack daarnaast te zwaar. Neem in plaats daarvan genoeg kledingstukken mee voor ongeveer één week, en laat deze kledingstukken tijdens de reis regelmatig wassen. Daarnaast is het slim om niet je allermooiste kleding mee te nemen. Tijdens een lange reis kun je makkelijk iets kwijtraken, en soms worden kledingstukken te heet gewassen!